Povestea manelelor- poveste de adormit puradei


Sa ne intoarcem inapoi in timp, sa studiem evolutia manelelor de-a lungul timpului universal si secolelor.

Epoca de piatra. Unii rromi inca mai povestesc in carute despre aceasta epoca, o epoca fara fier vechi, o epoca in care isi mancau copii. Denumita si "Hepoca de cataroi", a dat nastere celui mai "fain" gen muzical pe care l-a auzit timpanul omenesc: maneaua. Neavand ce manca, manelarii nostrii "iubiti" au inceput sa-si manance creierele! Si au descoperit ca pe masura ce haleau, maneaua se facea mai manea!

Decebal si Tiganii. Multa lume nu stie ca evenimentele ce au dus la moartea lui Decebal au fost cu totul si cu totul altele: Nu a existat niciun Traian roman, ci Traian, regele "101" al manelelor. Toata Dacia era cuprinsa de acest gen muzical, care le-a mancat creierele dacilor (care nu erau nici asa prea luminati) si a dus la cucerirea ei de catre romani si un Cezar manelist inviat din morti. Prima nota de manea care a ajuns la urechea lui Decebal a fost si ultima, el dovedindu-se alergic

la manele si murind instantaneu. Se pare ca puterile mistice ale manelelor incepusera sa-si faca simtita prezenta.

Evul Mediu. Toate povestile despre vrajitori si vrajitoare arsi pe rug sunt doar mituri! Adevarul descoperit de curand intr-o pestera din Spania, langa o cultura de portocali, este cu totul altul. Cei arsi pe rug erau manelarii care aproape au fost anihilati in aceasta perioada denumita de ei "Hepoca Nashpeta". Ultimul ramas, "Za Oan" cum i se spune in folclor, a reusit sa scrie (desi nu se poate dovedi ca stia sa scrie, probabil ca se lovise la cap) intr-o pestera, povestea manelelor!

Anii '90 -Romanii incep cucerirea Europei, mai ales Spania. Micul Jean, in incercarea sa de a face bani cinstiti din furat, gaseste o pestera langa plantatia de portocali unde el este sclav. Citeste mesajul lasat de "Za Oan" si incepe sa cante. Livada se usuca si portocalele incep sa se strice. Blestemul a reinceput. Acum actioneaza in mintile a peste 50% din romani, ducand la prabusirea inceata dar sigura a tarii noastre.

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire