Sper ca Mosul v-a pus sub brad exact ce va doreati si chiar ceva in plus. Sa aveti sarbatori fericite, sa va bucurati de vacanta, sa mancati si sa beti pana va saturati si sa fiti fericiti! Un Craciun fericit si un An Nou si mai fericit!

In zilele noastre se ridica din ce in ce mai des problema incalzirii globale, a topirii calotelor glaciare si cum ca vom muri. Eu nu incerc sa neg aceasta problema a omenirii, vreau doar sa clarific un pic lucrurile. Cand ne gandim la cauzele acestei crize globale prin care se pare ca trecem primul lucru la care ne gandim e masina, autoturismul, motocicleta, autobuzul, autocarul, betoniera, etc. Si povestea acestei gandiri este urmatoarea: intr-o frumoasa zi de toamna, o zi superba si calduroasa de toamna, genul de zi in care pasarile canta si copacii isi doresc cu adevarat sa infloreasca a doua oara, un „ecomentalist”(asa cum le spun eu) s-a gandit ca afara e cam cu vreo 2 grade mai cald decat media ultimilor 100 de ani. Si s-a uitat de jur imprejur, s-a mai plimbat, s-a mai uitat, a mai notat ceva(sunt genul de oameni care folosesc forta statisticilor ca sa-i convinga pe ceilalti) si a zis asa:”Ce folosesc mereu oamenii si scoate un fel de gaz tot timpul? Ce folosesc oamenii ca sa-si vada rudele bolnave si prietenii? Ce folosesc oamenii ca se se salveze unii pe altii din situatii de criza? O,da! Masina!”.

In manualul meu de geografie, cu date mai vechi decat Stalin, se sustine ca masina este de vina pentru 90% din poluare. Dar mai de curand, am auzit o statistica care pare ceva mai apropiata de realitate si cum ca masinile ar fi de vina de doar 11% din poluare! O usoara exagerare in manual sau o incercare de intiparire in mintile unor adulti tineri si impresionabili a unui vinovat mai aprope de ei? Nu am vazut pana acum niciun „ecomentalist” care sa ne zica sa ne uitam si la avioanele cu reactie, care, din cate stiu eu, nu respecta nicio norma de poluare si nu folosesc catalizatoare. Macar masinile isi reduc emisiile cu fiecare model nou care apare. Nimeni nu a indreptat vreodata degetul spre locomotiva diesel sau spre vapoarele transatlantice. Nimeni nu a spus niciodata ca omul e de vina pentru doar 3% din poluarea totala, restul procentelor fiind ocupate de vulcani care erup, eliberari naturale de gaze din sol sau gaze eliberate de animale. O vaca elimina 500 litri de vanturi pe zi, gaze care contin metan, un gaz care este cu 23% mai nenorocit decat monoxidul de carbon, favoritul „ecomentalistilor”. Eu nu incerc sa va schimb parerea despre acest fenomen, incerc doar sa va deschid mintile si sa verificati de doua ori o statistica inainte de a va forma opinia.

Continuare

Si asta probabil ca va duce la denumirea secolului XXI si ca un secol al degradarii. In ciuda acestui avans tehnologic imens, oamenii incep din ce in ce mai mult sa uite de aproapele sau. Daca benzina/motorina se scumpesc cu 10 bani, toata lumea sare in sus. Daca o sticla de apa se scumpeste cu 20 bani, nu mai zice nimeni nimic. Daca intr-o zi au fost omorati/violati/spanzurati/ciopartiti cativa oameni, ei bine numai despre asta se va vorbi la stiri. Dar daca preturile alimentelor de baza cresc pana la cer, nu mai vorbeste nimeni despre asta la stiri. Adica ce conteaza bunastarea populatiei cand putem sa aratam celor care inca se mai uita la stiri pe unu’ cu capul spart de un ciocan si cu sagele/creier imprastiat pe pereti sau un biet om care este electrocutat pana la moarte de niste indioti/cretini/nenorociti de paznici dintr-un aeroport? Ei pot zice ca si-au facut meseria, dar au si dovedit faptul ca in zilele noastre sufletul ne este furat de televiziune si internet. Ce creatura poate electrocuta un om pana la moarte? Cine poate sta sa asculte cum tipa si sa se uite cum se zbate in ultimele clipe de viata? Eu unul, n-as putea. Daca un hot ar intra la mine in casa si as avea o pusca, nu l-as impusca in cap doar pentru ca pot ci l-as impusca in picior pentru ca sunt un om.


Suntem in secolul XXI, care in cartile de istorie ale generatiilor de dupa noi va fi numit un „secol al vitezei”. Nu pentru ca toata lumea se grabeste mereu sa nu intarzie la servici sau sa ajunga mai devreme acasa, dar pentru ca niciodata in istoria omenirii informatiile nu s-au transmis mai usor. De la semnalele cu fum ale indienilor, am trecut prin visele tehnologice si SF ale anilor 80 si am ajuns la obisnuitele zilelor noastre. Ni se pare normal sa avem prieteni in China cu care sa avem videoconferinte in fiecare zi, nu uitam de prietenul nostru din Canada care vrea sa-i trimiti pozele din ultima ta excursie la Marea Neagra si transferam zilnic milioane de megabiti de informatie de cele mai multe ori inutila. Tehnologia a ajuns atat de avansata incat nu ne putem imagina viata fara ea, putine sunt domeniile in care nu si-a aventurat coada ispititoare. Si trebuie sa ne gandim: daca am avansat in ultimii 50 de ani cat nu am avansat in ultimii 6000, ce ne asteapta in urmatorii 10 ani? Dintotdeauna omul a aspirat la mai mult, a vrut sa avanseze. Din copac a sarit direct pe picioarele din spate si a inceput sa alerge, pentru ca asa putea sa vaneze mai eficient. Apoi si-a facut schiuri, pentru ca e o fiinta inteligenta si stie sa profite de mediul inconjurator si de orice ocazie i se da. S-a suit pe cal, a inventat roata si a construit caruta, s-a saturat de cal si a inceput sa faca experimente si sa studieze fizica, a inventat motorul cu aburi, a construit trenul, a construit masina. Intr-o fractiune de secunda cosmica mai tarziu era pasager in primul zbor spatial si ducea omenirea pe noi culmi ale tehnologiei. Cativa ani mai taziu lasa amprente de picior pe Luna si isi stabilea un tel mai inalt. Cand se va opri dorinta omului de nou? Probabil niciodata.

Televizorul


Probabil ca toata lumea a observat ca in ultimii ani au inceput sa fie din ce in ce mai putine lucruri de vazut la tv. Si am mai observat faptul ca in fiecare seara se difuzeaza cate un film la care pana si creditele sunt facute cu economie. Probabil regizorul se gandea:"Hmm, o sa fac un film in care decorul o sa fie cel mai talentat actor si care o sa coste cat o punga de chipsuri. In loc de actori o sa iau vreo 3 aurolaci, ca tot filmez in Romania(unde se pare ca toti vor sa faca filme), si in loc de monstrii sau efecte pe calculator o sa caut niste caini vagabonzi turbati si leprosi pe care o sa-i arunc pe actorii mei usor ametiti."
Si cred ca toti ati vazut ca o pauza publicitara dureaza cate 45 de minute, de uiti la ce te uitai si te intrebi daca nu era mai bine sa nu te uiti deloc.
Emisiunile de divertisment au devenit ceva adresat doar oamenilor cu un Iq sub cel al unei moluste (vezi orice prezentat de Dan Negru, antihristul televiziunii) sau oamenilor peste 60 de ani care vor sa vada "1001 teorii privind moartea Elodiei in 1001 de emisiuni" pe OTV.
Inca un lucru remarcabil: se pare ca emisiuni si seriale de acum 5 ani au rating-uri mai mari in reluare la pranz decat orice in prime-time.
Sfat: Incepeti si urmariti seriale straine obtinute de pe Internet.
Link: Unii care s-au saturat de televiziunea de rahat.


Se pare ca am reusit sa trec destul de relaxat prin primele trei saptamani de clasa a 11-a, trei saptamani in care a trebuit sa ma obisnuiesc cu faptul ca sunt primul care se trezeste din casa, dar si cu faptul ca am toate dupa-amiezele libere.
Se spune ca cine se trezeste devreme departe ajunge dar eu cred ca cine se trezeste devreme se culca devreme.
Programul unei dimineti la liceu:

  • 6:30-Suna alarma
  • 6:58-Trezire
  • 7:05-Plecare de acasa
  • 7:08-Ajung in statie. Vad cum pleaca si tramvaiul si masina. Vine inca un tramvai, nu ma lasa niciun sofer sa traversez. Traversez. Vine tramvaiul, care, logic, e plin ochi.
  • 7:20-Ajung la liceu
  • 7:30-Prima ora. Profesorul se mira de ce se uita clasa ganditor. Clasa doarme iepureste
  • 12:00-Ne dezmeticim la fix pentru ultimele ore
  • 13:30-Acasa
PS:Semnati petitia din dreapta paginii! Animalele nu merita sa fie tratate asa!


Anul acesta a inceput intr-un mod diferit de ceilalti ani. Ma duc la asa-zisa serbare de inceput de an, asteptandu-ma sa ma revad cu colegii mei dragi si sa ascultam impreuna un discurs plictisitor si lung al directoari dar situatia a fost cu totul alta: ajuns la liceu, vad doar o mare de boboci de a noua care se bucurau teribil, de parca ar fi fost cine stie ce minune, de descoperirea unui alt membru al clasei lor. Dar in afara de acesti "mutanti"(cum li se spune mai nou) nu mai era nimeni cunoscut. Intr-un tarziu dau de cativa colegi si incepe asteptarea. Boxele erau stricate asa ca nu s-a mai auzit nimic si de la 9 si un pic cand s-a terminat "ceremonia" de deschidere pana la 12 jumate cand a venit diriginta numai cei din clasa noastra(11A) au trebuit sa astepte orarul, dictarea orarului durand cam 5 minute. Oricum, in afara de asta n-au mai fost probleme, mai putin situatia catalogului care este scris doar pana la mijloc, dar macar acum este scris alfabetic, macar jumate...

Al unsprezecelea titlu din seria NFS va aparea in noiembrie si maine se va lansa site-ul dedicat lui. Din ce s-a vazut si zvonit pana acum, se pare ca va fi primul joc din serie care va avea cu adevarat damage. Probabil ca cei de la EA, vazand succesul altor jocuri precum TOCA 3, GT Legends, GTR si GTR 2, simulatoare adevarate, cu damage care chiar se simte, au decis ca ar trebui si ei sa urmeze calea simulatoarelor, macar un pic. Drag racing-ul va reveni si Autosculpt-ul va fi imbunatatit. Iata trailer-ul:


Tiesto


Desi aseara a fost o intrunire PSD in care cred ca s-au strans toti taranii din cele mai indepartate colturi ale tarii si Geoana urla ca un idiot(poate facea infarct), cred ca tot orasul s-a strans la concertul din Piata Revoltiei, concertul organizat cu lansarea I-mode de la Cosmote, concertul lui Dj Tiesto, Dj-ul care a innebunit lumea! Toata lumea dansa, urla, sarea, se impingea! O adevarata nebunie, dar intr-adevar am vazut de ce toata lumea-l asculta, muzica lui e cu adevarat grozava!

CERF 2007


A fost o expozitie interesanta, cu aproape toate firmele de electronice din tara prezente si cu multe produse expuse! Multe concursuri, mai ales la standurile Romtelecom(Cosmote, Clicknet si Dolce) unde s-au dat Ipod-uri, Maruta a dat aparate foto de unica folosinta, tricouri si invitatii la concertul lui Tiesto si ceasuri Swatch. La standul Vodafone a fost prezenta o masina de Formula 1 McLaren Mercedes, la UltraPro a fost un concurs de curse pe PC prezentat de Buzdugan si Morar. Per total a fost o experienta placuta si astept anul urmator sa vad ce mai aduc la expozitie!


Luni toti bugetarii au avut liber. De ce? Pentru ca marti a fost 1 Mai si oricum nu venea nimeni pe 30 aprilie, luni, la scoala/servici! Dar ce s-au gandit ei? Hai sa recuperam lunea sambata! Se pare ca orice zi in care se da liber bugetarilor devine sambata! De exemplu: 1XFrancofonie = 3XSambata! Intrebarea e: de ce aceiasi oameni care si-au dat liber luni nu puteau sa lase lucrurile asa si sambata sa fie o zi normala? Si treaba mai nasoala e ca la noi in liceu orele se recupereaza integral, adica o sa intram(cine vine) la 1:30 si iesim la 7:20! Va asigur ca nimeni n-are chef sa vina sambata si sa lucreze(profesorii) sau sa invete(noi, elevii) pana seara!

Scuze

Pentru ca nu am mai postat de aproape o luna jumatate, dar am facut o pauza ca sa am material pentru aniversarea care se apropie(1 an de blogging). Ma apuc sa scriu din nou deoarece maine am prima teza, teza la chimie, ocazie cu care se deschide sezonul de vanatoare pentru profesori! De acum incolo profesorii vor profita de orice ocazie sa-ti puna o nota, mai ales in ultimele 2 saptamani de scoala, deoarece ei nu sunt in stare sa utilizeze la maxim 4 luni ca sa ne puna 2,3 sau 4 note! Si chinul cade pe noi pentru ca vor fi zile in care va trebui sa invatam pentru cate 4 materii si zilele astea vor fi atat de apropiate de vacanta ca nimeni n-are chef sa vina la scoala, dar sa mai si invete! Si asa se scad medii sau vedem o parte mai blanda a profesorilor pe care ii credeam adevarati nemilosi(desi cred ca a doua varianta e mai putin plauzibila decat prima)! Pana la urmatorul post, va las sa va delectati cu un videoclip!

Doar in cativa pasi! De ce sa dai bani doar pentru o interfata grafica placuta? Mai bine folositi urmatoarele programe:
1.WindowBlinds + Skin
2.Desktop Sidebar
3.TopDesk
4.Cursor Aero
5.Pictograme
6.LogonXp + Skin
7.BootSkin + Skin

Unele cam consuma Ram asa ca alegeti-va ce va place din lista de mai sus sau ce va trebuie! Cu toate astea puse veti obtine asa ceva:

In cazul in care n-ati observat, de curand a am refacut Link-urile. Cu ocazia asta, am mai pus unul care te duce direct la Legendarul, Inovativul, Unicul Site Critic, care este in faza de teste, alea, alea...Pana una alta, puteti sa admirati pagina principala!
Link aici!

...ca se poate face asa ceva in Paint? Se pare ca nu programul e esential in desen, ci talentul, si tipul asta are o gramada!













Sarbatorirea zilei de Sfantul Valentin isi are originea intr-o traditie care a inceput cu multi ani in urma in Roma antica. Se stie de o sarbatoare romana, Lupercalia pe data de 15 februarie. Acest vechi festival reprezenta sarbatorirea fertilitatii si era tinuta in onoarea a doi zei romani, Juno si Pan. Unul dintre obiceiuri era aceea a scrierii unor mesaje de dragoste de catre tinerele necasatorite. Aceste mesaje trebuiau introduse intr-o urna, iar tinerii pe rand alegeau cate unul de aici. Conform obiceiului trebuiau sa curteze tanara a carui mesaj l-au ales.

Ziua Sfantului Valentin se numea Ziua Nuntii Pasarilor cu mult timp in urma. Se credea ca pasarile isi aleg perechea si incep sa se reproduca in ziua de 14 februarie, cea de a doua saptamana a celei de a doua luni a anului.


Sfantul Valentin

In Roma antica a trait un om numit Valentin. Era un medic bun la suflet, care practica medicina intr-o camaruta a propriei case. Se spunea despre el ca era medicul gastronom datorita faptului ca ii placea sa gateasca si ii placea mancarea. "Doctorul" Valentin s-a straduit mereu sa ofere pacientilor medicamente care cat de cat aveau un gust delicios. Avea mereu timp sa amestece medicamentele amare cu vin, lapte sau miere pentru a avea un gust mai bun pentru bolnavi. Curata ranile si le vindeca cu radacini si ierburi medicinale. Religia se constituia ca parte integranta a vietii medicului si desi crestinismul nu era prea popular in acele vremuri (multi credinciosi au fost persecutati pentru credintele lor) a devenit un crestin si tinea predici pentru altii. De multe ori se ruga pentru bunastarea pacientilor. Intr-o zi un paznic al inchisorii imparatesti din Roma a batut la usa lui Valentin, tinandu-si fiica oarba in brate. Auzise de abilitatile medicului si l-a rugat pe acesta sa vindece orbia fiicei. Valentin stia ca ii va fi greu sa faca acest lucru, insa i-a promis omului ca va face totul posibil. A examinat fetita, i-a dat o alifie pentru ochi si i-a rugat sa se intoarca pentru mai multe reexaminari. Au trecut mai multe saptamani. insa ochii fetitei nu s-au vindecat. Totusi cei doi nu si-au pierdut speranta si s-au intors saptamanal pentru reexaminari la "doctorul" Valentine. Apoi intr-o zi, cativa soldati romani l-au vizitat pe medic si l-au arestat, distrugandu-i medicamentele si condamnandu-l pentru credinta lui. Cand tatal fetitei a aflat de arestarea lui Valentin a dorit sa intervina, insa nu era nimic de facut. Valentin a inteles acest lucru. Stiind ca va fi executat, a cerut o coala de hartie, o pana de scris si cerneala. A scris cateva randuri de ramas bun si l-a inmanat paznicului pentru fiica lui oarba. Valentine a fost executat ziua aceea, pe 14 februarie, 270 (e.n.) prin decizia Imparatului Claudius Gothicus al II-lea.

Cand paznicul s-a intors acasa, a fost primit de fiica lui. Fetita a deschis biletul si a descoperit o planta galbena inauntru. Mesajul suna astfel, "De la al tau valentin." Cum fetita privea planta, pentru prima data in viata ei a vazut mii de culori revarsandu-i-se in palma! Ochii ei erau vindecati ca printr-un miracol! In 496 Papa Gelasius I. a desemnat ziua de 14 februarie ca fiind Ziua Sfantului Valentin. Sarbatoarea a disparut din calendarul oficial in 1969.


In zilele noastre ne exprimam dragostea si afectiunea de Ziua Sfantului Valentin trimitand felicitari, flori si mesaje de dragoste persoanelor iubite. Sarbatoreste si tu Ziua Indragostitilor alaturi de noi!


Altii povestesc cum ca Imparatul Claudius al II-lea nu reusea sa-si adune oastea pentru ca barbatii refuzau sa se inroleze. Credea ca motivul era aceea ca barbatii romani nu voiau sa isi paraseasca sotiile. Datorita acestui fapt, imparatul a interzis logodnele si nuntile in Roma. Un preot crestin, pe nume Valentin, in secret a cununat perechile care au apelat la dansul. Cand imparatul Claudius a aflat de acest lucru, a intemnitat preotul, care a murit in inchisoare in anul 270 e.n., in data de 14 februarie.



Cateva obiceiuri

Sfantul Valentin este sfantul ocrotitor al mai multor orase si manastiri.
Oamenii fie de buna credinta, fie din superstitie, pastreaza unele obiceiuri legate de ziua acestui sfant. Sunt persoane care de aceasta zi tin post: mananca doar o data pe zi sau gatesc fara a utiliza grasimi, merg la biserica pentru a rosti o rugaciune, se spovedesc si aduc sacrificii. Zidarii merg la biserica pentru a cere ocrotirea lor din partea sfantului cand lucreaza pe schele.
Unii nu indraznesc sa puna closca la clocit de aceasta zi, si daca ziua Sfantului Valentin este luni, nu vor face acest lucru in nici o zi de luni a anului. In dimineata acestei zile se obisnuieste sa se puna apa sfintita in apa pe care animalele de casa urmeaza sa o bea.


Unii fermieri in zorii acestei zile fac ocolul proprietatii lor, pentru a se ocroti de hoti si de pasarile care le-ar distruge via.
Se crede ca daca porumbeii salbatici se intorc in aceasta zi, acest lucru inseamna inceputul primaverii.
Sfantul Valentin mai este considerat si sfantul protector al vrabiilor, pentru ca aceasta zi le prieste si lor.
Si nu in ultimul rand, se crede ca pasarile isi tin "logodna" in aceasta zi.

Care OS este mai bun?
Windows Vista
Windows XP
Windows 2000
Linux (orice versiune)
Mac OS
  
pollcode.com free polls

Mi-am instalat si eu noul Windows Vista: Ultimate, sa vad si eu cum e. Ei bine, e destul de misto, e destul de bun ca sistem de operare, securitatea e mult mai buna si programele si jocurile merg destul de bine, desi nu la fel de bine ca in XP. Problema mea principala sunt driverele, mai exact absenta lor pentru imprimanta mea Lexmark Z25, care spre deosebire de Epson-ul meu CX3650 mai are cartus color si negru. Se pare ca la inceputul scolii o sa trec pe XP deoarece voi avea nevoie de imprimanta pentru toate porcariile care ni le dau profii sa le facem si pentru copertile care le pun la CD/DVD-urile mele.






 

Superputeri

Sute de pui de gaina au fost gasiti morti intr-o localitate din estul Chinei, iar autoritatile locale au tras concluzia ca acestia au sucombat de frica in urma tipatului unui copil de patru ani, care la randul sau a fost speriat de latratul unui caine. Un localnic sustine ca l-a vazut pe copil aplecat pe geamul unui cotet si urland ca din gura de sarpe dupa ce a fost speriat de un caine. O instanta locala de justitie s-a pronuntat asupra acestui caz, indicand drept cauza a mortii celor 443 de oratanii spaima provocata de strigatele puternice ale copilului.
Se pare ca a fost gasit primul "supervillain" din istorie: Chicken Killah care-si foloseste puterile pentru a omori treptat toate gainile din lume. Se pare ca acest specimen poate emite unde ultrasonice care fac creierii gainilor (daca au) sa se lichefieze instantaneu! Mai jos poze cu faptasul!



V-ati intrebat vreodata daca exista un soft care costa cat aparatul care-l utilizeaza? Sa luam de exemplu iGO 2006 Europe care costa 1150 ron, un soft util pentru cine iese des din tara, merge in excursii in Europa cu automobilul propriu. Acest soft este doar cu 264 ron mai ieftin ca Asus MyPal A636, aparatul care utilizeaza iGO 2006 Europe. Deci daca faci rost de iGO moca, practic te-ai scos de inca un GPS! E bine sa traiesti in Romania!

Poll

Care serial iti place mai mult?
Disparuti fara urma
CSI: Las Vegas
CSI: New York
CSI: Miami
Friends
South Park
Family Guy
  
pollcode.com free polls

Week-end-ul asta trebuia sa am ce face, adica sa profit de cele 3 zile in care pot sa joc RACE pe gratis via Steam. Am downloadat jocul destul de repede, ii dau lauch, setez niste rahaturi si cand sa porneasca, in loc de joc primesc o eroare si un mesaj de "mersi ca l-ai jucat, daca vrei cumpara-l"! Zic ca poate e ceva in neregula cu instalarea, si bag Steam+RACE pe alta partitie unde da aceeasi eroare! Se pare ca trial-ul asta de 3 zile e mai naspa decat un demo amarat cu 3 masini si 2 curse! Bine ca trial-ul de World of Warcraft merge bine-mersi(slabe sanse sa mai scriu ceva in urmatoarele 10 zile)!

Radio


Am adaugat si un radio online ca sa aveti ce asculta in timp ce-mi cititi post-urile. Il gasiti in partea dreapta, deasupra link-urilor.


... se pare ca vrea sa inceapa cu o primavara incantatoare! Nu stiu de ce toata lumea se bucura ca vremea e asa frumoasa si ca nu e frig afara! Nu este normal pentru aceasta perioada sa fie 18 grade afara! Daca e asa de cald acum, ganditi-va ca vara vor fi 50 de grade si o sa ne prajim ca niste fripturi intr-o tigaie! As fi vrut sa ninga de Craciun sau de Revelion dar nu a nins deloc! Daca ninge o data nu inseamna ca a fost iarna ci mai degraba o toamna prelungita si o primavara ma rece fara nici o iarna intre! In schimb la Los Angeles unde abia ploua anii trecuti e aproape ger! Nu sunt un ecologist nebun dar ceva nu e in regula si trebuie sa actionam!

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire